zeeland3

Kust: rust en strand

Een heel andere wind waait aan de andere kant van het land. In het oosten zorgt de landelijke geur van vee vermengd met boslucht voor een vakantiegevoel. Maar in het westen zorgt de zilte zeelucht voor ontspanning. De Nederlandse kust heeft zijn eigen overall karakter: brede zandstranden met zeer divers duingebied. Per kustprovincie zijn er toch nog duidelijke verschillen.

Zeeland

Zeeland ademt vakantie want in het zonnigste stukje Nederland is de zee nooit ver weg. Hier vindt u rust, strand en soms, voor degenen die goed en geduldig zoeken,

fossiele schelpen en haaien- en roggetanden.

Wie geen zin heeft om fossielen te jutten, kan zich overgeven aan de watersport. Op de familiesportstranden Kijkduin, Watergat, ’t Klokje en Wilhelminahoeve zijn er bijvoorbeeld volop mogelijkheden. Of doe minder ‘wild’ en ontspan met een eindeloze wandeling langs de branding.

Het fantastische duingebied van Schoorl

Terwijl het op de Zeeuwse schiereilanden vooral om de zee draait, blinkt Noord-Holland uit door haar fantastische duingebied.

In Schoorl valt het 51 meter hoge klimduin in het centrum op.

Wie de mulle heuvel overwint, wordt beloond met een prachtig uitzicht over het breedste duingebied van Nederland, dat op sommige plekken wel vijf kilometer meet. Dat nodigt uit tot een fietstocht of een wandeling naar de kust, waar een welverdiend hapje of drankje met uitzicht op u wacht.

 

Overnachten aan de kust? Bekijk hier de Hampshire Hotels aan de kust.